Kommunikation och Regi

Under mer än tjugo år har jag föreläst för- och tränat människor i yrkeslivet i att kommunicera. Under lång tid har jag utvecklad en teknik och olika program som är unika i sitt slag. Vid sidan av teater ligger kommunikationsforskning, retorik, högskolestudier och mina egna erfarenheter från yrkeslivet ligger till grund för materialet. 2013 kom jag ut med en lärobok om kommunikation, Sinnena är större än språket, som finns att köpa på nätet.

Just nu har jag inlett arbetet med en masteruppsats om praktisk kommunikation vid institutionen för kultur och lärande vid Södertörns Högskola. Jag har sedan 2009 föreläst och hållit seminarier på Uppsala Universitet och har totalt haft ca 300 organisationer inom näringsliv, offentlig verksamhet och skolor som uppdragsgivare. Några tidigare uppdragsgivare Berghs School of Communication, Microsoft, Posten, Ålands Landskapsregering, ÅF, Vattenfall och Ericsson. 

Några tidigare kunder

Rederi AB Ekerö

Sörmlands läns landsting
Företagsuniversitetet
Uppsala Universitet
Ålands landskapsregering
ÅF konsult
Rikskriminalpolisen
Strålfors Svenska AB
Västerås Stad
Svenska Exportrådet
Posten Sverige AB
Grey Momentum
Microsoft

Partners & samarbeten

Föreningen för teater och dokumentation, Teodok
Uppsala Universitet, Ekonomikum
Centrum för högpresterande system, CHPS

Kontakt

E-post: michael@riiseregi.se
Telefon: 070-750 58 83

Lärobok ”Sinnena är större än språket”

Om att kommunicera. Tänkt till mina kurser. Förmågan att kommunicera går att träna. Här får du veta hur träningen kan gå till. Här ges svar på en rad frågor kring betydelsen av att träna istället för att teoretisera. Teori och praktik går hand i hand, men det är sällan som den kroppsliga och upplevelseorienterade inlärningen betonas så som den borde inom företag, organisationer och skolor.

”Boken bör läsas av alla som studerar kommunikation och retorik, men även av företagsledare, lärare och andra i utbildande/ledande positioner”   (Louise Sverud, BTJ)

Går att köpa på BokusAdlibris, cdon.com eller på Nomen förlag