25 år i näringslivet

Under snart 25 år har Michael Riise föreläst för- och tränat människor i yrkeslivet i att kommunicera. Under denna tid har han utvecklad en teknik för att utveckla presentationer, ledarskap, grupparbeten och kundmöten via föreläsningar, seminarier och träningsprogram som är unika i sitt slag. Michaels erfarenheter som regissör, pedagog, skådespelare och dansare ligger grund för det unika träningsmaterialet, tillsammans med flera teoribildningar om kommunikation, där han bidrar med sin definition av kommunikation.

2013 kom han ut med en lärobok om kommunikation, Sinnena är större än språket. Han har en filosofie Masterexamen med den nya uppsatsen Kommunikationens anatomi – för regissör och ensemble. Sedan 2009 föreläser han på Uppsala Universitet och har hittills haft ca 300 organisationer inom näringsliv, offentlig verksamhet och skolor som uppdragsgivare. Några tidigare uppdragsgivare är Microsoft, Posten, Ålands Landskapsregering, ÅF, Vattenfall, Ericsson, Skandia, Scania och Avanza. Som pedagog inom teater har han bland annat varit verksam på Calle Flygares Teaterskola i ca 10 år. 

Michael Riise

Regissör sedan 1990

Michael Riise är även regissör med ca 35 produktioner bakom sig, samt ett 30 – tal som scenartist på stora och små scener i Sverige, samt inom film och media. Han är för närvarande ordförande i föreningen för Teater och Dokumentation i Järfälla och har tidigare varit ordförande i Stiftelsen Rosenlundsteatern, suttit i styrelsen för Svenska Regissörsföreningen inom TF, representant i KLYS mm. Han ställer höga krav på konstnärlig kvalitet och tekniskt utförande. Tolkningen och komposition ligger i centrum för hans arbete. Konsten har ett omistligt värde i sig som en av förutsättningarna för vår civilisation. Michael vänder sig emot den teatersyn som ser identitetspolitik, mångfald och andra politiskt korrekta idéer som överordnade det konstnärliga uttrycket. 

Kontakt

Vill du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret nedan eller ring 070-750 58 83.

Lärobok ”Sinnena är större än språket”

Om att kommunicera. Tänkt till mina kurser. Förmågan att kommunicera går att träna. Här får du veta hur träningen kan gå till. Här ges svar på en rad frågor kring betydelsen av att träna istället för att teoretisera. Teori och praktik går hand i hand, men det är sällan som den kroppsliga och upplevelseorienterade inlärningen betonas så som den borde inom företag, organisationer och skolor.

”Boken bör läsas av alla som studerar kommunikation och retorik, men även av företagsledare, lärare och andra i utbildande/ledande positioner”   (Louise Sverud, BTJ)

Går att köpa på BokusAdlibris, cdon.com

Några kunder

Agical

Scania

Avanza

Scandia

Crosskey

Monyx

Rederi AB Ekerö

Sörmlands läns landsting

Trygghetsrådet

Moementum

Företagsuniversitetet

Uppsala Universitet

Ålands landskapsregering

Tolpagorni

ÅF konsult

Rikskriminalpolisen

Strålfors Svenska AB

Kvinntätt

Västerås Stad

Vattenfall AB

Exportrådet

Posten Sverige AB

Grey Momentum

Publicis Stockholm

Ericsson

Microsoft

Några tidigare föreläsningar

Uppsala universitet Ekonomikum

Kunskapsdagarna, Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö m fl.

Ålands landskapsregering, Kongresscenter Mariehamn

Högskolan i Skellefteå

Bygg-Trygg, Nacka Strand

Sveriges Ekonomers Riksorganisation (SERO) Blekinge Tekniska Högskola

Vattenfall, Line Managers forum

Centrum för konsumentmarknadsföring, Handelshögskolan

Grey Momentum, Teater Pero

Ericsson, Marknadskraft, Teater Folkan

Folkpartiet Liberalerna, Aaros Kongresscenter

Talarbyrån, Dramaten (om kroppsspråk, vid utdelandet av Stora Talarpriset 1997)

Vägverket, region mitt, Härnösand

Formex-mässan

SHIE-mässan

Partners & samarbeten

Uppsala Universitet, Ekonomikum

Centrum för högpresterande system, CHPS

Föreningen för Teater och Dokumentation i Järfälla, Teodo

Kommentarer från kunder

Konkreta verktyg som jag lärt mig implementera! Mycket bra samspel med Michael.

VD om individuellt basprogram

Michael Riise var en mycket bra föreläsare som når ut på ett mycket underhållande sätt, mycket lärorika praktiska övningar som fick mig att känna att jag växte en liten bit för varje gång jag deltog.

Michael är fullständigt lysande! Hans professionalitet, engagemang, ödmjukhet och förståelse speglar sig i övningarna som gjorde att jag vågade plocka fram den djupaste rädslan inom mig och påbörja förnyelseprocessen under varsam ledning.

Vilken inspiratör, otroligt karismatisk. Gav mersmak! Kul och mycket konkreta övningar

Deltagare på gruppnivå